Brug af Flash – Efter en linse er et glimt det mest populære tilbehør til dSLRs og CSCs. (og nogle avancerede komponenter også), som øger den indbyggede enhed fundet på de fleste kameraer. Som du vil opdage i dette kapitel, kan nutidens flashmunds alsidighed virkelig udvide din fotoevne, uanset om du bare bruger kameraets pop-op flash eller beslutter at investere i et eksternt hotshoe flash. Tabellen nedenfor beskriver nogle af de mest nyttige (og kreative) flash-tilstande.

Røde øjne ses oftest, når man fotograferer folk (eller dyr) i lyssky situationer, og de kigger direkte ind i kameraet. Det forårsages af lys fra dit glimt, der kommer ind i din patients udvidede pupil og reflekterer blodkarrene bagerst i øjet. Rød-øje-reduktion virker ved at affyre en pre-flash (eller flere præ-blinker), før de vigtigste flash, som bevirker, at dit emne er elever til kontrakten, før du tager billedet.

Flash er fantastisk til packshots

Brug af Flash

FLASHKOMPENSATION

Ligesom du kan bruge eksponeringskompensation på kameraet for at gøre billedet lysere eller mørkere, så du også kan kompensere for din flash-eksponering. Dette øger eller reducerer flash ‘ s kraft, enten for at afbalancere den med det omgivende lys, eller blot for at ændre lynets intensitet for kreativ effekt. Kompensation for Flash-eksponering aktiveres normalt via en knap på kameraets krop og justeres i 1 på 2-eller 1-stop-trin.

Fotografering i fotostudie med flashlamper

Hi-speed flash

Hi-speed flash, eller “high-speed sync”, findes typisk på high-end ydre glimt. Den sætter dig i stand til at bruge lukkerhastigheder, der er hurtigere end kameraets synkhastighed (se s.152), så du kan bruge flash 1/1000 sek, 1/2000 sek eller endnu hurtigere. Den opnår dette ved at affyre en række meget hurtige glimt. Blinkene er så tæt på, at de faktisk skaber en” kontinuerlig ” lyskilde, der garanterer, at hele rammen er blottet, på trods af den meget hurtige lukkerhastighed.

HVAD ER SYNC HASTIGHEDER?

Måske det vigtigste begreb at forstå, når det kommer at bruge flash er “synkroniseringshastighed” (kort for “synkroniseringshastighed”). Dit kameras “lyn synkroniseringshastighed” er den hurtigste lukkehastighed, som sensoren udsættes for lys i sin helhed. Det er her, et lyn kan affyres, og det korte lysudbrud vil afsløre hele rammen.
Hvis du bruger en hurtigere lukkehastighed, bliver sensoren kun udsat for en skæret af lys, så du ender med et delvist billede. Synkroniseringshastigheden på de fleste kameraer er omkring 1/200 sek.

Flash-synkronisering er baseret på den måde, kameraslukkere virker på. Med hurtige lukkehastigheder (normalt hurtigere end 1/200 sec) udsættes sensoren for en bevægelig skære af lys i stedet for at blive blottet i sin helhed, så det resulterende billede er “afbrudt”.

Når vi kører rundt i hele Jylland og fotograferer så bruger vi flash

Hvordan fungerer lukkeren?

For at forstå flash sync hastigheder skal man vide, hvordan kameraets lukker virker. En lukker består af to “gardiner”. Når du trykker på lukkeren, åbner det første gardin og udsætter sensoren for lys. Efter en forudbestemt tid (dvs.lukkehastigheden) lukker det andet gardin for at sætte en stopper for eksponeringen. Dit Lys skal udløses, når det første tæppe er helt åbent, og det andet tæppe endnu ikke er begyndt at lukke. Men med hurtige lukkerhastigheder sker dette øjeblik faktisk ikke. det andet gardin begynder at lukke, før det første er helt åbent. Så hvis du affyrer et lysglimt, optager du lukkeanordningen, som vist nedenfor.

Flashguide-nummeret er faktisk et tegn på dets styrke. I fortiden, vel vidende guide antallet var afgørende, som du havde brug for at bruge det i forbindelse med flash-til – om afstand og blænde indstilling til at bestemme den korrekte eksponering. Men det er ikke længere nødvendigt. Gennem-linsen (TTL) flash-kontrol betyder, at kameraet nu kan foretage eksponeringsberegningerne for dig, og du kan se dit billede med det samme, så du ved, om du skal justere dine indstillinger. Styrenummeret er heller ikke længere en nøjagtig indikation af en flashs effekt. I et forsøg på at gøre deres blinker fremstå mere magtfulde (i hvert fald på papiret), nogle producenter har taget til måling af flash magt på længere telefoto længder og/eller høje ISO-indstillinger: begge puste guide-nummer.

Flash er perfekt til bryllupbilleder

Objektiver

BRUG AF FILL-IN-FLASH

Dit kamera kan både være en velsignelse og en forbandelse, især for portrætter. På den ene side kan den være uvurderlig, når man skyder under lavlysforhold, men den kan lige så let ødelægge dine skud, som dens direkte lys skaber dybe skygger og kan resultere i Rødøje. Men det behøver ikke være sådan. Ofte er det ikke selve lynet, men måden det bruges på er problemet, og at lave nogle grundlæggende ændringer i dine flash-indstillinger kan ændre dine resultater.

INDENDØRS PORTRÆTTER

Den simpleste mulighed for indendørs portrætter er at aktivere red-eye reduktion som beskrevet ovenfor og bruge kameraets indbyggede flash i programtilstand. Du vil være i stand til at justere eksponeringspairingen for at bruge en bredere eller mindre åbning (for at ændre feltet dybde), selv om lukkehastigheden ikke vil gå forbi kameraets maksimale synkhastighed (normalt omkring 1/200 sek). Blændeområdet vil også være begrænset af flash ‘ s kraft, men glem ikke, at du kan ændre ISO, hvis du har brug for det. En øgning af ISO vil give dig mulighed for at bruge en mindre åbning og/eller øge flash ‘ s effektive rækkevidde.

INDENDØRS PORTRÆTTER

Bounce Flash

Ud over at tilbyde dig mere kraft, er en nøgleforskel mellem kameraets indbyggede flash og en god ekstern, hotshoe-monteret enhed evnen til at vippe og muligvis rotere flashhovedet. Ikke alle ydre glimt tilbyder dette, men det er værd at investere i en model, der har denne egenskab, selv om den det betyder at bruge lidt mere. Det er fordi en hotshoe flash lader dig hoppe lyset af et loft eller en væg, som rent faktisk spreder det og gør det meget “blødere.”Som følge heraf vil dine billeder ikke lide så meget af de hårde, utiltrækkende skygger forbundet med direkte flash .

BRUG AF FLASH OM NATTEN

Når man fotograferer om natten eller under lavlysforhold, har man flere muligheder, når det handler om at få den rette eksponering. Du kunne bruge en langsom lukkehastighed, som kan resultere i sløring; sæt en bred åbning, som vil begrænse din feltdybde; eller du kan øge ISO, som vil gøre dine billeder larmer mere. Ingen af disse tilgange er nødvendigvis “forkerte”, men brug af et hotshoe flash kan være den bedste løsning, da det vil give dig meget mere kontrol over eksponeringen. Dette vil give dig større kontrol over det samlede billede af dit billede.

Som erhvervsfotograf bruger vi også flash

Ved hjælp af et kortsluttet flash (eller indbygget flash) under forhold med lavt lys er næsten sikker på at fremkalde rødt øje, hvis personen kigger direkte ind i kameraet. Undgå dette ved at aktivere reduktion af røde øjne (se side 150). Direkte flash er en” hård ” lyskilde, så invester i en diffusor, der glider over hovedet (se Side 157). Alternativt, vil du finde instruktioner til at lave forskellige geniale lysspredere online.

Langsom-sync flash virker også indendørs, når du ønsker at eksponere for dit hovedemne, men bevarer en fornemmelse af ” sted.”Du skal dog være klar over, at selv om lynet vil fryse dit emne i det øjeblik lynet brænder, kan den langsomme lukker hastighed forårsage bevægelses slørede spor.” Denne effekt kan virke godt for nogle skud, men virke distraherende i andre.

JPG eller Raw?

BRUG AF SIMPEL BELYSNING

Trådløs flash-kontrol er en mere og mere almindelig funktion på hothoe-monterede blink og dSLR-kameraer og CSCs, og en der tillader dig at begynde at udforske” professionelle ” lyssæt med minimal ståhej. Selv hvis du ikke har et trådløst lysglimt, kan du måske fjerne dit lysglimt fra kameraet ved hjælp af et dedikeret system til blylinse (TTL) eller fjernstyringssystem. Fordelen ved at blinke uden for kameraet er enkel: du er ikke længere begrænset til flad frontal belysning. Disse åbner en hel verden af kreative muligheder, startende med denne simple en-flash opsætning der er perfekt til portrætter.

Se familieportrætter taget med flash

MALE MED LYS

Uden for kameraet kan du skabe unikke nat-time billeder ved at “male med lys”. Den grundlæggende teknik er ret let at forstå: sæt en lang eksponeringstid på dit kamera og affyr din hotshoe flash flere gange for at belyse dit emne. Hvis din eksponeringstid er lang nok, er det muligt at tænd en hel bygning på denne måde (hvis du ønsker det), men der er et par ting at være opmærksom på. Først skal du arbejde i Total mørke og bære mørkt tøj, så den lange eksponering ikke optager dig som et “spøgelse”. For det andet skal man være tålmodig.det kræver øvelse at opnå konstant fantastiske resultater.

Læs mere: